Neil logo

 

Neil Barrett's interesse in mode begon al op jonge leeftijd: geboren in Devon, Zuidwest-Engeland, zowel zijn grootvader als overgrootvader waren meesterkleermakers.

In navolging van zijn vroege enthousiasme voor mode studeerde Neil zowel aan de Central Saint Martins School of Art and Design als aan de Royal College of Art in Londen. Onmiddellijk na zijn afstuderen, werd Neil aangeworven om te werken bij Florentine-based Gucci, waar hij werd benoemd tot Senior Men's Designer.

Na vijf jaar met Gucci te hebben gewerkt, benaderde Neil Prada's CEO Patrizio Bertelli die de start van een herenlijn voorstelde: 8 maanden later werd Prada Menswear geboren. Enorm invloedrijk, Neil's werk onder het Prada-label was instrumenteel in het opstellen van een blauwdruk van minimale herenkleding die luxe stoffen combineerde met een ongeëvenaard Italiaans vakmanschap met hightech sportkleding en een vooruitstrevende benadering van de garderobe van de moderne man. Dezelfde aanpak ligt nog steeds aan de basis van het label Neil Barrett, opgericht in 1999 en debuteert op de landingsbaan in 2000, in Pitti Uomo, Florence.

Sindsdien heeft Neil Barrett innovatieve en onderscheidende ontwerpen geleverd, met acute aandacht voor de ontwikkeling en pasvorm van stoffen. De kenmerken van het Neil Barrett-label zijn een moderne interpretatie van de tijdloze herenkleding en de opvallende, gestroomlijnde vormgeving voor de eenentwintigste eeuw. De mannelijke, tijdloze en vooruitstrevende ontwerpen van Neil Barrett combineren nauwkeurig gesneden maatwerk, nauwkeurige detaillering en atletische elementen, die een breed spectrum van pasvormen dekken om tegemoet te komen aan de diversiteit van internationale markten met behoud van het scherpe silhouet waar het merk voor staat.

 

Neil Kidd

 

© 2018 - 2019 KICK Amsterdam | sitemap | rss